spacer.png, 0 kB

Newsflash

Nå er altså Facebook mer populær enn selveste NRK. Tall fra TNS Gallup avslører at hele 63% av den norske befolkning brukte Facebook daglig i siste kvartal av 2013.  Det er 1% mer enn de som så på NRK1, og langt mer en de 46% som sjekket nyhetene på VG nett. Det er kvinner og ungdom som er mest aktive på Facebook.

 

Påmelding NYHETSBREV

Syndicate


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Startsiden
Lage Søkemotor på dugnad PDF Utskrift E-post

Nå skal en av grunderne bak Wikipedia, Jimmy Wales, lage søkemotor med hjelp fra alle oss brukerne. Han er en erfaren leder av denne typen monster dugnader, og man kan ikke undervurdere en mann som for eksempel har får millioner av nettbrukere til å delta i redigering og skriving av et unikt kunnskapsverk.

Denne gangen drar Jimmy Wales i gang med en søkemotor alla Goggle, Yahoo osv. Dette gjør han via sin kommersielle bedrift Wikia. Det er meningen at vi denne gangen skal bidra med å hjelpe til å rangere og forbedre trefflisten i “Wikia”, men ikke nok med det, vi skal også donere ubrukt tid fra vår egen PC til dette ambisiøse prosjektet. Det har vært mye nyheter i det siste rundt juks og manipulering av de store søkemotorene, så dette er positivt da det blir mye vanskeligere å manipulere en hel bruker gruppe. Hvis de bare lykkes skaffe en stor nok brukergruppe, så burde denne søkemotoren faktisk gi oss de beste sidene på nettet…

Så får vi se da, Google er ikke en liten konkurrent å ha - det hviskes på Internett at Goggle har mellom en halv og en million servere (og en elektrisitetregning på 10 millioner kr i måneden). Du skal overtale mange nett brukere til å få låne litt PC power før du kan begynne å match de store.

 
< Forrige   Neste >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB